Vort bomærke

Et lillebitte forlag i et lillebitte land, som skaber en ny slags eventyr for voksne.

Det hele begyndte i efteråret 1996, da jeg, den værre halvdel, skrev den første sætning: He was travelling in the Mountains of Loathing when it happened: Han rejste i Ledens Bjerge, da det skete.

Jeg vidste, at det var begyndelsen til en fortælling; det var alt, hvad jeg vidste dengang, ud over den kendsgerning, at jeg altid havde vidst, at jeg ville blive forfatter. Omkring tre uger senere var det første lille afsnit færdigt. Og med 1997 begyndte den egentlige skrivning af den Første Bog, All The Way, Hele Vejen, kapitel for kapitel.

Hvert kapitel blev læst højt for Cecilie, forbedret, og brugt som aftenlæsning for de yngste af vore børn, dengang et par år på hver side af tyve; et nyt eventyr efter mange andre. Kapitlerne blev forbedret igen, og jeg arbejdede videre på alle enkelthederne, indtil hele bogen blev sendt til korrekturlæsning blandt familie og venner i løbet af 2001; samtidig færdiggjorde jeg de håndtegnede kort og omslaget med farveovergangene og alle de forskellige hovspor.

Omsider blev All The Way sendt til trykkeren i slutningen af 2001, og jeg begyndte at genskabe fortællingen på dansk som Hele Vejen; denne udgave blev færdig i efteråret 2002, efter endnu en runde højtlæsning og korrekturlæsning. To udgaver af den samme bog; samme sidetal, samme kort, samme versemål i sangene, samme omslag bortset fra sproget: den første bog var færdig.

Og det var begyndelsen til den Anden Bog, som nu er på vej, langsomt, alt imedens vi holder andre ting i gang og venter på, at den første bog skal blive opdaget.

Tidligere har vi kun udgivet småhæfter, heriblandt et om spillet Mah-Jongg. Men vi har aldrig overvejet at tilbyde fortællingen til et stort forlag: ved at udgive selv, er vi i stand til at skabe hver bog som en enestående oplevelse, hvor alle dele passer fuldstændigt sammen, i fortællingens ånd.

Det betyder, at vi må slide mer for at gøre Landet kendt; og vi leder stadig efter samarbejdspartnere uden for Storbritannien og Danmark. Men som man kan se af siden Hvordan bestiller man, kan Hele Vejen bestilles fra ethvert land.

Vi har kastet os lige ud i at skrive og udgive helt fra begyndelsen, lige som læseren bliver kastet lige ud i handlingen fra den allerførste sætning.

Et eventyr om et eventyr.

Engelsk

Du kan sende en til os.