VERDNEN

En helt ny verden, som udfoldes, stadig under skabelse

De fleste fantasyfortællinger og eventyr finder sted i en verden som den, du kender, en fastlagt verden med herskere og undersåtter, som almindeligvis bygger på vestlige begreber og værdier, og som almindeligvis svinder bort sammen med magien, fra en gylden tidsalder til en trist eftertid; så hvis fortællingen fortsatte længe nok, ville alting ende som den verden, du kender.

I løbet af fortællingen udfoldes Landet som en helt ny verden, stadig under skabelse, med sine egne begreber og værdier, uden henvisning til den verden, du kender; og hvis fortællingen fortsatte længe nok, ville alting ende som en verden, du ikke kender.

Friskheden afspejles i rejsen: opdagelsen af et nyt land, fuldt af undere. Og den afspejles i sproget, i navnene: oprindelige navne, rødderne til de navne, du kender.

Dåd skabes af kærlighed snarere end pligt. Blidt er ikke blødsødent, og barsk er ikke hårdt. Vest er ikke bedst, og ulve er ikke værst. Der er ingen fødselsret til magt og pragt, og den ydre handling er ikke vigtigere end den indre rejse.

Men langsomt, langsomt, kun lige begyndende i den første bog, åbenbarer fortællingen udfoldelsen af troen igennem landet, voksende fra de dybe rødder, mødrenes velsignelse.

Tilbage til Landet

Engelsk